Zelenskiy avertizează din nou că Putin ar putea folosi armele nucleare in tara sa

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, avertizează din nou că lumea “trebuie să se pregătească” pentru posibilitatea ca omologul său rus Vladimir Putin să ordone folosirea armelor nucleare în țara sa, potrivit AFP.

Vorbind cu jurnaliștii ucraineni la Kiev sâmbătă, Zelenskiy a declarat:

Nu trebuie să așteptăm momentul în care Rusia va decide să folosească arme nucleare. Trebuie să ne pregătim pentru asta. [Ei] pot folosi orice armă, sunt convins de asta.

Zelenskiy a spus că ar fi nevoie de medicamente antiradiații și de adăposturi antiradiații.

Liderul ucrainean a avertizat vineri, într-un interviu care va fi difuzat mâine dimineață la CNN, că Putin nu ar ezita să apeleze la arme nucleare tactice dacă simte că lucrurile merg prost:

Ar trebui să ne gândim, să nu ne fie frică, să nu ne fie teamă, ci să fim pregătiți. Dar aceasta nu este o întrebare pentru Ucraina, nu numai pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume, cred eu.

Joi, directorul CIA, William Burns, a declarat că performanțele militare slabe ale Rusiei au ridicat riscul ca Putin să poată desfășura o armă nucleară. El a făcut aceste remarci în cadrul unui discurs la Georgia Tech, relatat de The Hill:

Având în vedere potențiala disperare a lui Putin și a liderilor ruși, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua ușor amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare de mică putere.

The Hill – Georgia Tech

Moscova a declarat că ar folosi o armă nucleară asupra Ucrainei în cazul unei “amenințări existențiale” împotriva Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu recent pentru CNN.

Joe Biden, președintele SUA, este “profund îngrijorat” de o escaladare a conflictului până la un punct în care armele nucleare devin posibile.

Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *