Ursula von der Leyen a condamnat Rusia pentru că încearcă să “șantajeze” Europa

După ce gigantul energetic rus Gazprom a confirmat că a întrerupt furnizarea de gaze către Polonia și Bulgaria, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a condamnat Rusia pentru că încearcă să “șantajeze” Europa.

“Anunțul făcut de Gazprom că oprește unilateral livrarea de gaze către clienții din Europa este încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de șantaj. Acest lucru este nejustificat și inacceptabil. Și arată încă o dată lipsa de fiabilitate a Rusiei ca furnizor de gaz.

Suntem pregătiți pentru acest scenariu. Suntem în contact strâns cu toate statele membre. Am lucrat pentru a asigura livrări alternative și cele mai bune niveluri de stocare posibile în întreaga UE.”

Ursula von der Leyen

Von der Leyen a declarat că UE a elaborat planuri de urgență pentru o astfel de situație și că la Bruxelles au loc discuții de criză.

Presedintele Comisiei Europene a mai declarat:

Statele membre au pus la punct planuri de urgență pentru un astfel de scenariu și am lucrat cu ele în coordonare și solidaritate. În acest moment are loc o reuniune a grupului de coordonare a gazelor.

Suntem în curs de a stabili răspunsul nostru coordonat al UE. De asemenea, vom continua să lucrăm cu partenerii internaționali pentru a asigura fluxuri alternative. Și voi continua să lucrez cu liderii europeni și mondiali pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie în Europa.

Europenii pot avea încredere că suntem uniți și pe deplin solidari cu statele membre afectate în fața acestei noi provocări. Europenii pot conta pe sprijinul nostru deplin.

Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *