Rachetă lansată din Gaza interceptată de Israel

Potrivit agentiei France Presse, Israelul afirmă că o racheta lansată din Gaza a fost interceptată, în timp ce tensiunile de la Ierusalim se amplifică.

Hamas a avertizat duminică că “Al-Aqsa este a noastră și numai a noastră“.

Militanții din Gaza au lansat luni o rachetă în Israel, a declarat armata israeliană, primul incident de acest fel din ultimele luni și un semn că valul de violență din jurul unui loc sfânt din Ierusalim ar putea escalada în continuare.

Sirenele au răsunat în zona din jurul Fâșiei Gaza“, a declarat armata israeliană, referindu-se la enclava palestiniană controlată de gruparea islamistă Hamas.

O rachetă a fost lansată din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian. Racheta a fost interceptată de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome“, a adăugat armata într-un comunicat.

Nu au fost raportate imediat victime și nicio facțiune din enclava aglomerată de 2,3 milioane de locuitori nu a revendicat imediat responsabilitatea.

Israelul consideră că Hamas este responsabil pentru toate tirurile de rachete lansate dinspre Israel și, de obicei, efectuează lovituri aeriene ca răspuns.

Incidentul, primul de acest fel din ianuarie, survine după un weekend de violențe israeliano-palestiniene în interiorul și în jurul complexului Moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, care a provocat rănirea a peste 170 de persoane, majoritatea demonstranți palestinieni.

Surse diplomatice au declarat că Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite urma să organizeze o sesiune marți pentru a discuta despre creșterea violenței.

Violențe similare în Ierusalim, anul trecut, în aceeași perioadă, au declanșat tiruri repetate de rachete Hamas asupra Israelului, care au dus la un război de 11 zile.

Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *