Rusia extinde ultimatumul pentru depunerea armelor si sustine ca nimeni nu a folosit coridorul umanitar deschis de la uzina Azovstal

Ministerul rus al Apărării a precizat că forțele sale au deschis un coridor umanitar de la uzina Azovstal “pentru retragerea militarilor ucraineni și a militanților din formațiunile naționaliste” pentru “depunerea voluntară a armelor“, precum și pentru evacuarea civililor.

Începând cu ora 22:00 (ora Moscovei) din 19 aprilie 2022, nimeni nu a folosit coridorul specificat“, a adăugat ministerul.

Rusia a precizat că va oferi “încă o dată” Ucrainei opțiunea “de a înceta luptele și de a depune armele” începând de miercuri, de la ora 14:00 (ora Moscovei) (11:00 GMT).

Uzina siderurgică Azovstal, ultimul mare bastion ucrainean din Mariupol, a fost lovită cu bombe cu efect de buncăr, a anunțat Kievul. Oficialii ucraineni spun că sute de civili se adăpostesc sub fabrică.

Șeful echipei de negociere a Ucrainei, Mykhailo Podolyak, un consilier cheie al președintelui Zelenskiy, i-a acuzat ieri pe liderii mondiali că au “sânge pe mâini” în timp ce “lumea privește uciderea copiilor pe internet și rămâne tăcută“.

Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *