Pentagonul crede că aceasta este o repoziționare, nu o retragere reală

Pentagonul a declarat marți că afirmația Rusiei potrivit căreia își va reduce campania militară în două orașe ucrainene este de fapt o “repoziționare” a trupelor de către Moscova.

“Nu ar trebui să ne amăgim – și nimeni nu ar trebui să se amăgească – cu afirmația acum recentă a Kremlinului că va reduce brusc atacurile militare în apropierea Kievului sau cu orice informații potrivit cărora își va retrage toate forțele”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby.

“Credem că aceasta este o repoziționare, nu o retragere reală, și că ar trebui să fim cu toții pregătiți să urmărim o ofensivă majoră împotriva altor zone din Ucraina. Aceasta nu înseamnă că amenințarea la adresa Kievului a luat sfârșit”, a adăugat el.

Moscova a afirmat mai devreme, marți, că va “reduce drastic activitatea militară” în apropierea orașelor Kiev și Cernihiv, în apropiere de granița cu Belarus.

Anunțul a fost făcut în contextul în care negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au intensificat săptămâna aceasta în Turcia.

Președintele Biden și-a exprimat scepticismul atunci când a fost întrebat despre această evoluție marți, alături de premierul singaporez Lee Hsien Loong.

“Vom vedea”, a spus președintele. “Nu citesc nimic în asta până nu văd care sunt acțiunile lor”.

Invazia Rusiei în Ucraina a intrat în a doua lună, iar Kirby a declarat că Moscova nu a reușit să captureze Kievul și să preia controlul asupra Ucrainei.

Cu toate acestea, ea “poate încă să aplice o brutalitate masivă asupra țării, inclusiv asupra Kievului”, a adăugat el.

Beneficiază de 60 de zile de lectură gratuită cu Scribd. Sursa cea mai bogată de cărți audio și digitale in limba româna.
Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *