Lupte grele continuă la nord de Kiev

  • Forțele rusești care avansează spre capitala ucraineană Kiev dinspre nord-est au “stagnat”, potrivit celei mai recente actualizări a informațiilor furnizate de Ministerul britanic al Apărării.

  • “Lupte grele continuă la nord de Kiev”, a precizat ministerul, adăugând că orașul “rămâne principalul obiectiv militar al Rusiei”, în pofida lipsei continue de progrese.

  • Centrala nucleară de la Chornobîl – unii angajați au putut să se rotească sau să plece după ce au fost forțați să lucreze mai mult de 3 săptămâni la rând în urma preluării instalației de către Rusia. Începând de sâmbătă, 64 de persoane au fost evacuate, potrivit traducerii unei postări pe Facebook. În același timp, 46 de persoane s-au oferit voluntar să înlocuiască o parte dintre angajați pentru a menține un nivel de siguranță adecvat. Rotațiile au loc după ce directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a avertizat că este “grav îngrijorat” de circumstanțele dificile cu care se confruntă personalul de la sit.

Beneficiază de 60 de zile de lectură gratuită cu Scribd. Sursa cea mai bogată de cărți audio și digitale in limba româna.
Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *