Conducerea Rusiei decide să reducă activitatea militară în direcția Kiev, la Cernigov

Conducerea Rusiei decide să reducă activitatea militară în direcția Kiev, la Cernigov.
Statul Major General al Forțelor Armate ale Rusiei va prezenta un raport mai detaliat cu privire la deciziile luate în urma întoarcerii delegației ruse la Moscova, a informat ministrul adjunct al apărării al Rusiei, Alexandr Fomin

Conform Tass, ministerul rus al Apărării a decis să diminueze cardinal activitatea militară în direcția Kievului și Cernigovului, potrivit declarației agenției militare în urma discuțiilor ruso-ucrainene de la Istanbul, citită de ministrul adjunct al apărării al Rusiei, Alexander Fomin.

“Datorită faptului că discuțiile privind pregătirea unui acord privind neutralitatea și statutul nenuclear al Ucrainei, precum și privind acordarea de garanții de securitate Ucrainei trec în sfera practică, având în vedere principiile discutate în timpul întâlnirii de astăzi, pentru a consolida încrederea reciprocă și a crea condițiile necesare pentru continuarea discuțiilor și atingerea obiectivului final – coordonarea și semnarea acordului menționat mai sus – Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a diminua cardinal, de mai multe ori, activitatea militară în direcția Kiev și Cernigov”, a declarat el.

“Pornim de la premisa că Kievul va lua decizii de bază corespunzătoare și că trebuie create condiții pentru continuarea activității normale”, a adăugat oficialul militar.

El a mai spus că Statul Major General al Forțelor Armate ale Rusiei va prezenta un raport mai detaliat cu privire la deciziile luate după întoarcerea delegației ruse la Moscova.

“Aș dori să mă adresez reprezentanților ucraineni și să îndemn Ucraina să respecte cu strictețe Convențiile de la Geneva, inclusiv în ceea ce privește tratamentul uman al prizonierilor de război. Solicităm să excludem complet practica torturii implementată împotriva prizonierilor noștri de război ruși și îndemnăm partea ucraineană să întreprindă măsuri exhaustive pentru a exclude această practică”, a subliniat el.

Beneficiază de 60 de zile de lectură gratuită cu Scribd. Sursa cea mai bogată de cărți audio și digitale in limba româna.
Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *