Dupa ultimatumul din Mariupol, incă este liniște

Rusia s-a oferit să cruțe viețile soldaților ucraineni care luptă în Mariupol dacă aceștia depun armele duminică, în timp ce rezistența de săptămâni întregi din orașul-port asediat pare să se apropie în sfârșit de sfârșit.

Oferta, făcută “din principii pur umane”, a dat termen forțelor ucrainene care încă luptă în oraș până la ora 6 a.m., ora Moscovei (11 p.m. ET), pentru a se preda, potrivit unei declarații a armatei ruse, raportată de agenția de știri Tass.

Nu au existat rapoarte imediate de activitate din partea forțelor ucrainene în Mariupol. În cazul în care acesta ar cădea, ar fi primul oraș important cucerit de forțele rusești de la invazia din 24 februarie.

De asemenea, nu a existat niciun răspuns imediat din partea Kievului.

Un atac cu rachete în primele ore ale zilei de duminică a avariat infrastructura din orașul Brovary, în apropiere de capitala Ucrainei, Kiev, a declarat Igor Sapozhko, primarul orașului Brovary, într-o postare online.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, a declarat că a existat o “criză umanitară” în oraș, iar soldații săi au fost “blocați și răniți”.

Armata rusă ar putea începe să mute o parte din forțele sale înapoi în Ucraina încă din acest weekend sau de la începutul săptămânii viitoare, potrivit a doi oficiali americani de rang înalt din domeniul apărării.

Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *