Ambasadorul Ucrainei la Berlin l-a numit pe cancelarul german Olaf Scholz un “cârnat îmbufnat”

Cancelarul german Olaf Scholz

Acuzatia ca Olaf Scholz este un “cârnat îmbufnat” a venit dupa ce dl Scholz, cancelarul Germaniei, a sugerat că nu va vizita Kievul.

Motivul pentru care acesta a sugerat ca nu va vizita Kievul a fost respingerea propunerii vizitei presedintelui Germaniei la Kiev de catre președintele Volodymyr Zelensky, acesta din urma acuzandu-l că are legături strânse cu Kremlinul.

Relația dintre Ucraina și Germania a fost tensionată în timpul invaziei Rusiei, dl Scholz fiind criticat de Kiev pentru sancțiunile slabe împotriva lui Putin și pentru lipsa de sprijin militar.

Nu puteți face asta. Nu poate funcționa ca atunci când o țară a oferit atât de mult ajutor militar, atât de mult ajutor financiar – care este necesar – când este vorba de garanții de securitate care vor fi importante pentru Ucraina în viitor – să spui apoi: Dar președintele nu poate veni.

Cancelarul Scholz la ZDF

Cu toate acestea, trimisul Ucrainei la Berlin, ambasadorul Andriy Melnyk, a declarat:

Să te comporți ca un cârnat de ficat îmbufnat nu sună prea bine ca un om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de exterminare de la atacul nazist asupra Ucrainei – nu este o grădiniță.

Ambasadorul Ucrainei in Germania, Andriy Melnyk
Embed from Getty Images

Între timp, liderul opoziției conservatoare din Germania, Friedrich Merz, a profitat de situatie si a vizitat Kievul pentru întâlniri cu oficiali ucraineni.

Acesta l-a acuzat anterior pe Scholz de conducere slabă și de “tergiversare, tergiversare și timiditate”.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat că va livra pentru prima dată tancuri antiaeriene Ucrainei, ceea ce a semnalat o schimbare majoră în politică.

Anunțul lor că ar putea renunța la petrolul rusesc până la sfârșitul verii a evidențiat și mai mult o demonstrație de sprijin pentru Ucraina.

Dl Scholz a negat afirmațiile conform cărora răspunsul lor la invazia Rusiei a fost ezitant: “Am luat întotdeauna decizii rapide, în tandem cu toți ceilalți… dar linia mea este că acționăm într-un mod echilibrat și prudent“.

El a insistat că Germania este ‘ferm de partea Ucrainei‘, oficialii citând acțiunile lor recente, cum ar fi suspendarea Nord Stream 2 și sprijinul militar suplimentar.

De asemenea, a promis că sancțiunile nu vor fi ridicate până când Putin nu va semna un acord de pace cu Ucraina.

Urmărește-ne pe Facebook, Telegram, Twitter.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *